Herhaalrecept aanvragen – Huisartsenpraktijk Spaarndammerbuurt – Amsterdam
U bevindt zich op: Herhaalrecept aanvragen

Herhaalrecept aanvragen

Online

Herhaalrecepten kunt u tegenwoordig makkelijk 24 uur per dag via de online patiëntenomgeving aanvragen.

NB. Deze optie geldt niet voor medicijnen die verslavend kunnen zijn, zoals opiaten (oa morfine en oxycodon) en slaapmedicatie (oa oxazepam, diazepam)

Hoe dit moet?

  • Log in op de online patiëntenomgeving (NB. De eerste keer moet u zich registreren. Dit doet u door te klikken op “account aanmaken”)
  • Ga naar het overzicht
  • Voeg het recept toe met de knop ‘Toevoegen’
  • Klik op aanvragen

Vraag direct online uw herhaalrecept aan

Andere mogelijkheden

  1. Telefonisch: Herhaalrecepten kunnen 24 uur per dag telefonisch worden aangevraagd via onze receptenlijn. U belt de praktijk en kiest optie 2. Het is belangrijk dat u uw naam, geboortedatum en telefoonnummer duidelijk inspreekt en daarna de naam, dosering en hoeveelheid van uw medicijnen. Meestal liggen de recepten na 1-2 werkdagen voor u klaar. U krijgt hierover vanzelf bericht van de apotheek.
  2. Medicijnenbox: Deze hangt in de wachtkamer naast de balie, die elke dag om 11.30 uur geleegd wordt. Het is belangrijk om uw naam en telefoonnummer op één van de doosjes zetten zodat we u kunnen bellen bij vragen. Meestal liggen de recepten na 1-2 werkdagen voor u klaar. U krijgt hierover vanzelf bericht van de apotheek.